mandag den 8. april 2013

Løsningsforslag

Teknologien ændre sig i takt med tiden. Vi er nu i et videns- og informationssamfund og er på vej imod et evt. netværkssamfund. (1, s. 108) Vi har derfor valgt et løsningsforslag der henvender sig til den nuværende og kommende generation. Vi er påbegyndt en demo af en hjemmeside, med en dertilhørende app.

Planen med dette er, at borgere med KOL skal imdtaste deres daglig madindtag, med hjælp fra stregkoder på fødevarer, eller finde madvaren manuelt i databasen. På denne måde kan de se deres daglige indtag af proteiner og have et overblik over om de indtager nok for at dække deres behov. De skal derfor oprette sig som medlem, hvor de fra start angiver højde, vægt, alder samt sværhedsgraden af deres sygdom. Ud fra dette vil der blive udregnet et personligt behov. På hjemmesiden skal der være let adgang til en ugentlig madplan med proteinrig kost, som er nem at tilberede og købe ind til. Til personer med svær KOL vil der være links til de supermarkeder der bringer madvare ud, som fx Super Best.

Denne løsning skal formidles på bl.a Hjørring Sundhedscenter, hvor borgere med KOL får en introduktion til hjemmesiden.

Vi håber på at dette vil informere patienter med KOL om deres for lave indtag af protein, og om vigtigheden af ændringer på dette område.  

Referencer - Vancouver

1. Dencik, L, Jørgensen, P, Sommer, D. Familie og børn - opbrudstid. Hans Reitzel Forlag. s 108

Ingen kommentarer:

Send en kommentar