mandag den 8. april 2013


Opskrifter


Vi har valgt at fremhæve nogle opskrifter under fanen ”opskrifter”, for at vise hvilke retter, der er proteinrige og samtidige overskuelige at lave. Vi vil beskrive hvor vi handlede, hvor let det var at komme til fødevarerne og hvordan det var at tilberede dem. Derudover har vi valgt at lave nogle retter, der kan opbevares i køleskabet i flere dage.  

Vi valgte at dele opskrifterne op, men vores fælles mål var, som ovenstående, at retterne skulle være lette at lave.

3 af os stod for:
  •  Proteindrik
  •  Proteinbrød
  • Kylling med kartofler og spinatsalat

Vi valgte at tage en tur i vores lokale Føtex hvor vi fandt en masse lækre råvare. Som sagt fokuserede vi på at finde vare med højt proteinindhold, som samtidig skulle være velsmagende og let tilberedeligt. Derudover skulle tingene være tilgængelige i de fleste indkøbscentre.

Vi tilberedte maden i vores lille kollegie køkken. Først lavede vi dejen til brødet så den kunne stå og hæve, mens vi fokuserede på det andet mad. Dernæst lavede vi proteindrik så den flydende drink kunne blive kold til hovedretten.  Kyllingen og kartoflerne lavede vi i ovnen så man bare kunne lade det stå og passe sig selv, mens vi lavede salaten og fik ryddet op.

Vi brugte sammenlagt en halv time på at forberede maden, man skal dog regne med ekstra tid hvis man laver det alene. Resultat af det hele var vellykket smagene ramte spot on til trods for de sunde ingredienser.

Dernæst stod 2 af os stod for:
  • Baconhakkebøf
  • Chokoladekage
  • Chokolademousse

Vi valgte at lave baconbøffer, da vi ud fra adskillelige interviews fandt ud af, at borgerne med KOL var til de danske traditionelle retter. Derudover valgte vi at rulle bacon om siderne på bøfferne, for at tilføre noget ekstra protein. Det der umiddelbart kunne blive en udfordring for borgere med KOL kunne være, at skrælle/rense kartoflerne. Derfor har vi i opskriften foreslået, at der kan købes kartofler i diverse supermarkeder der er skrællet og renset på forhånd.

Chokoladekagen valgte vi udelukkende for at vise, at der findes nemme måder at bage en kage på. Det kræver blot vand og olie, samt kræfter til at røre rundt i dejen nogle enkle gange. Man undgår her at skal blande en masse ingredienser, hvilket gør kagen utrolig nem at lave. Vi lavede chokoladekagen samtidig med baconbøfferne samt tilbehøret, hvilket tog omkring 60 min.

Chokolademoussen fungerer som en dessert, men kan samtidig bruges som et mellemmåltid om eftermiddagen til kaffen. Det gode ved chokolademoussen er, at den kan opbevares i køleskabet i flere dage. Da man skal vente på at smørret og chokoladen smelter over det laveste blus, tager det omkring 20 min. før din chokolademousse er klar.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar