Opskrifter
Vi har valgt at fremhæve nogle opskrifter under fanen ”opskrifter”,
for at vise hvilke retter, der er proteinrige og samtidige overskuelige at lave.
Vi vil beskrive hvor vi handlede, hvor let det var at komme til fødevarerne og
hvordan det var at tilberede dem. Derudover har vi valgt at lave nogle retter, der kan opbevares i køleskabet i flere dage.
Vi valgte at dele opskrifterne op, men vores fælles mål var,
som ovenstående, at retterne skulle være lette at lave.
3 af os stod for:
- Proteindrik
- Proteinbrød
- Kylling med kartofler og spinatsalat
Vi valgte at tage en tur i vores lokale Føtex hvor vi fandt
en masse lækre råvare. Som sagt fokuserede vi på at finde vare med højt
proteinindhold, som samtidig skulle være velsmagende og let tilberedeligt.
Derudover skulle tingene være tilgængelige i de fleste indkøbscentre.
Vi tilberedte maden i vores lille kollegie køkken. Først
lavede vi dejen til brødet så den kunne stå og hæve, mens vi fokuserede på det
andet mad. Dernæst lavede vi proteindrik så den flydende drink kunne blive kold
til hovedretten. Kyllingen og
kartoflerne lavede vi i ovnen så man bare kunne lade det stå og passe sig selv,
mens vi lavede salaten og fik ryddet op.
Vi brugte sammenlagt en halv time på at forberede maden, man
skal dog regne med ekstra tid hvis man laver det alene. Resultat af det hele
var vellykket smagene ramte spot on til trods for de sunde ingredienser.
Dernæst stod 2 af os stod for:
- Baconhakkebøf
- Chokoladekage
- Chokolademousse
Vi valgte at lave baconbøffer, da vi ud fra adskillelige
interviews fandt ud af, at borgerne med KOL var til de danske traditionelle
retter. Derudover valgte vi at rulle bacon om siderne på bøfferne, for at tilføre
noget ekstra protein. Det der umiddelbart kunne blive en udfordring for borgere
med KOL kunne være, at skrælle/rense kartoflerne. Derfor har vi i opskriften
foreslået, at der kan købes kartofler i diverse supermarkeder der er skrællet
og renset på forhånd.
Chokoladekagen valgte vi udelukkende for at vise, at der
findes nemme måder at bage en kage på. Det kræver blot vand og olie, samt
kræfter til at røre rundt i dejen nogle enkle gange. Man undgår her at skal
blande en masse ingredienser, hvilket gør kagen utrolig nem at lave. Vi lavede
chokoladekagen samtidig med baconbøfferne samt tilbehøret, hvilket tog omkring
60 min.
Chokolademoussen fungerer som en dessert, men kan samtidig
bruges som et mellemmåltid om eftermiddagen til kaffen. Det gode ved chokolademoussen
er, at den kan opbevares i køleskabet i flere dage. Da man skal vente på at smørret
og chokoladen smelter over det laveste blus, tager det omkring 20 min. før din
chokolademousse er klar.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar